Badtunna i Glasfiber

Now Reading
Badtunna i Glasfiber

Varför har badtunnor börjat använda sig av glasfiber?

Jo, just för att det är ett exceptionellt material att använda som förstärkning av olika plaster. Anledningen till att man kan använda sig av plast till produkter som utsätts för krävande situationer av olika slag är tack vare just glasfiber.

Utöver badtunnor så använder man flitigt sig av glasfiber till tillverkning av t.ex. bil- och båtkarosser bland annat. En förstärkt plast med glasfiber är oerhört mycket lättare än att använda sig av olika metaller. Glasfiber är den plast som är minst flexibel och är således den billigaste plasten, men det passar badtunnor perfekt då det inte kräver ett så flexibelt material.

Till badtunnor så har glasfiber blivit alltmer populärt, då det blir som ett mellanting av en badtunna i plast och en i aluminium/rostfritt stål. En badtunna i glasfiber besitter stabiliteten och hållbarheten hos en badtunna i aluminium/Rostfritt stål samtidigt som det får ett mycket finare utseende än badtunnor av olika metaller.

Den absolut vanligaste färgen som används till badtunnor i glasfiber är den klassiska ”pool-blå”. Detta är den mest använda av en anledning: Vattnet ser mycket fräschare ut i den typen av blå.

Annan färg som också används flitigt är granit-grå, den smälter in väldigt bra och är det näst-bästa alternativet för få badvattnet att se renare ut. Vid val av andra färger, t.ex. svarta badtunnor så kommer den vara väldigt svår att hålla ren, vilket medför att badvattnet inte ser lika gästvänligt ut. Men ifall en viss färg önskas så finns det självklart leverantörer som tillgodoser detta behov, ofta mot en liten tilläggskostnad.

En badtunna i glasfiber är väldigt lätt att göra rent, samtidigt som den inte läcker. Du finner material till rengöring av badtunnans vatten bland våra Tillbehör.

Du finner våra allra bästa badtunnor i glasfiber här.