Vedeldade Badtunnor

Now Reading
Vedeldade Badtunnor

Den mest klassiska uppvärmningsmetoden för badtunnor är de som är vedeldade. Det är även en av de allra populäraste uppvärmningsmetoderna för badtunnor. Oavsett om det är så att du äger en badtunna i trä, plast. rostfritt stål eller aluminium så är vedeldning den mest använda uppvärmningsmetoden.

Vad är det som gör att folk väljer vedeldade badtunnor?

Beroende på vilket virke som du väljer att elda med så kan driftkostnaderna variera väldigt mycket, speciellt om du jämför med uppvärmningssystem som arbetar mer eller mindre på egen hand.

Det är många som anser att badupplevelsen blir bättre vid användning av vedeldning, detta på grund av att ljudet av den brinnande veden inger en lugnande och naturlig känsla som är svår att uppnå på annan väg. Beroende på val av trä till veden så kan de även bidra med en underbar doft som ej är lik något annat.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för HUSOCHHEMMA
Om du är intresserad av att införskaffa dig en vedeldad Badtunna så har du kommit helt rätt.

Vår samarbetspartner HUSOCHHEMMA har för tillfället två utmärkta vedeldade badtunnor tillgängliga för dig.

De har två olika modeller och dessa är följande:
Badtunna i Trä 1,5 Meter Omonterad Nordkapp – 15 995 SEK
null

Vedeldad Badtunna i Vit Glasfiber Nordkapp – 34 995 SEK
Vedeldad badtunna i glasfiber

Vedeldade badtunnor passar den som vill höja mys-faktorn och komma närmare miljön.

Det finns många olika varianter av vedeldade badtunnor, du kan använda dig av detta värmesystem till samtliga badtunnor oavsett badtunnans placering. Dock så bör kaminen hanteras varsamt ifall den är placerad i en omgivning där det finns mycket saker som lätt fattar eld, då risken för flygande glöd alltid finns när man eldar.

Kaminerna till vedeldade badtunnor kan skilja sig mycket från den ena leverantören och den andra, men hos oss så kommer du att finna rätt kamin som uppfyller dina krav.

Vill du ha en kamin som är billig i drift så finns det.

Vill du ha en mer exklusiv kamin i glas som tillåter dig att se veden brinna samtidigt som du avnjuter det underbara knastrandet under ditt bad så finns även det.

Generella skötselråd för vedeldade badtunnor:

Använd locket flitigt, detta minskar tiden det tar för badtunnan att värmas upp, samtidigt som det skyddar badvattnet från smuts.
Tillsätt T-sprit eller liknande för att ge veden en extra push, gör det försiktigt.
Rör inte kaminen under eldning då de blir mycket varma.
Ha ej ansiktet över kaminlocket ifall ni öppnar det under användning, det kan finnas mycket varm luft/rök som snabbt tar sig ut.
Tänk på att gnistor kan ta sig ut, så placera inte badtunnan nära saker som lätt fattar eld.
Använd torr ved, annars så kommer veden ej att fatta eld.

Oavsett om du vill att din badtunna ska värmas upp av en vedeldad kamin i aluminium eller rostfritt stål så finns det. Vill du att uppvärmningsmetoden ska vara inne i badtunnan eller utanför så finns även det. Du kan ta en titt bland våra populäraste vedeldade badtunnor här. Du finner även skötselråd för just din badtunna under produktinformationen.