Val av Kamin

Now Reading
Val av Kamin

Det finns två olika sorters kaminer som dominerar marknaden, och dessa är kaminer i aluminium och rostfritt stål. Kaminen är det tillägget som är lättast att lägga till din badtunna, då samtliga kaminer fungerar till alla sorters badtunnor. Detta ger dig fullständig kontroll över valet av kamin. Du kan välja allt från kaminens material, position och liknande utan att ta hänsyn till vad din badtunna är gjord av.

Vad finns det för olika kaminer som din badtunna kan använda sig av?

Kaminer av Aluminium:
Aluminium är det material som är allra populärast till badtunnors kaminer. Anledningen till detta är att aluminium t.ex. är oerhört mycket bättre på att leda värme än andra metaller/material. Du hittar våra populäraste badtunnor med kaminer av aluminium här. Bland de flesta kaminer av aluminium så rekommenderas man att inte använda sig av klor. Som tur är så har vi ett stort utbud på klorfria kemikalier som används för rengöring och vård av badvattnet, du finner dessa under Tillbehör.

Kamin av Rostfritt Stål:
Till skillnad från dess nära besläktade material Aluminium så är livslängden betydligt längre med en kamin i rostfritt stål. Den initiala kostnaden är dyrare än att investera i en kamin av aluminium, men med tanke på den långa livslängden som rostfritt stål har så är det mer ekonomiskt gynnsamt i det långa loppet.

Rostfritt stål är ett mycket hygieniskt material som är säkert och väldigt hållbart. Du hittar våra populäraste badtunnor med kaminer av rostfritt stål här. Söker du efter produkter för skötsel av badvattnet så kan du vända dig till Tillbehör.

 

Vart ska du placera din kamin?

Det som är överlägset mest användarvänligt är att använda sig av en kamin med extern-placering. Den självklara fördelen är att kaminen inte täcker värdefull plats inuti din badtunna. Hos flera olika badtunnor så kan man räkna med att en intern kamin utesluter plats för ungefär tre personer.

Andra fördelar med att installera sin kamin externt kan t.ex. vara:
Ingen risk att bränna sig på kaminen när man är i badet.
Avsevärt mycket lättare att rengöra och ta hand om en extern kamin.
Mycket lägre risk att skada badtunnan vid felhantering av kaminen.
Mycket enklare att starta och bevara en eld i en extern kamin.
En badtunna med extern kamin är mycket mer anpassningsbar, t.ex. inbyggnation till en altan eller liknande.

Om man dock anser att det är mycket snyggare att använda sig av en kamin installerad internt i badtunnan så finns självklart detta alternativ, allt för att göra våra kunder nöjda. Vi vill att dina behov ska tillfredsställas, så önskar du en kamin med kamin installerad internt så ser vi till att ordna det.

Se bland våra noga utvalda badtunnor med en intern kamin.
Se bland våra noga utvalda badtunnor med en extern kamin.

Äger du redan en badtunna så kan du titta in under Tillbehör.