Terasspool

Now Reading
Terasspool

Terasspool är ett ganska nytt begrepp och det har tillkommit i samband med ”Den moderna badtunnan”. Det som skiljer en vanlig badtunna från en terasspool är att det är en kombination av en badtunna och ett Spa-bad.

En annan skulle kanske beskriva en terasspool som en miniversion av en utomhuspool, hur man än väljer att beskriva det så låter det underbart.

Varför ska jag ha en Terasspool?

En terasspool är som en badtunna av hög kvalitét, så tar det inte så lång tid för terasspoolens vatten att värmas upp. Till skillnad från badtunnor så är terasspooler betydligt större och ger plats åt ett större sällskap.

Terasspoolerna vi presenterar är tillverkade av Poltec i Sverige och är gjord av lättskött polyetenplast. Det är ett hygieniskt material som är miljövänlig och återvinningsbar. Terasspoolerna finns tillgängliga i två olika färger, den klassiska pool-blå eller granit-grå.

Terasspoolen är möjlig att installera i en altan, på ett trädäck eller som fristående. Beroende på vad du önskar så finns möjligheten att lägga till byggramar så din terasspool verkligen installeras på dina villkor.

De skötselråd som vi har för terasspooler är densamma som vi har för våra badtunnor i plast, men vi anger dem självklart även här.

För att underlätta uppvärmningen av Terasspoolen så rekommenderar vi att man använder sig av ett stabilt lock att täcka över. Förutom att dra ner på driftkostnaderna så skyddar man även vattnet från att förorenas av yttre faktorer.

Ta reda på ifall det finns några kemikalier som man bör undvika.

Det är mycket viktigt att vattnet inte fryser till is, ifall terasspoolens vatten fryser till is så är risken stor att terasspoolen antingen skadas eller förstörs helt. Det finns olika verktyg tillgängliga för att underlätta denna skötsel bland Tillbehör.

Hur gör jag rent terasspoolen utan att tömma den på vattnet?

Du kan spara en massa vatten ifall du använder dig av olika reningsfilter, reningsverk och kemikalier. Genom korrekt användning av följande utrustning så behöver man inte byta ut vattnet lika frekvent som man annars hade behövt. Det är viktigt att du inte använder dig av olika kemikalier för länge utan att tömma vattnet, det finns anvisningar på kemikalierna som berättar om dosering och hur länge man kan använda dem innan man bör byta ut vattnet.

Hur tömmer jag terasspoolen?

Som på Badtunnor så finns det ett lock i botten av terasspoolen. Om du ej vill tömma ut vattnet där terasspoolen står så finns möjligheten att ansluta en slang som suger upp vattnet, du finner slangar för detta bland Tillbehör.