Spabad

Now Reading
Spabad

Det är många som frågar vad skillnaden är mellan ett vanligt bad och ett spabad. Vi kan berätta att ett spabad är som nästa generations bubbelpool, som har tagits fram med syftet att kunna användas utomhus året om. Det finns en stor variation av typer av spabad, allt från basic till exklusiva modeller.

Vad krävs för att du ska kunna installera ett Spabad hos dig?

Samtliga spabad kräver en hård och stabil grund som klarar av att hantera dess vikt utan några problem. Utöver att klara av den tänkta vikten så är det mycket viktigt att grunden klarar av att få vatten på sig och klara av fukt. Ifall spabadet skulle stå på en trägrund som blir försvagat av kontakt med vatten så bådar det inte gott.

Vissa badtunnor är möjliga att placera på gräsmattan ifall grunden är stabil nog, men ett spabad kan du inte ställa direkt på gräsmattan, istället så rekommenderar vi att ni gräver och fyller grunden med krossad singel (Mackadam är bra) och packar det hårt. Det förser grunden med egenskaper som gör det möjligt att placera och använda ett spabad utomhus under längre tid.

Vilken placering är bäst för mitt Spabad?

Detta är väldigt olika från person till person. Den som gärna vill använda sig av spabadet under vintern brukar föredra att installera spabadet i anslutning till huset, då man minskar gångavståndet från värmen inne i huset och värmen i spabadet.

Den som inte är lika känslig för kylan som uppstår i gången mellan badet och värmen från huset kan ställa spabadet vart som helst i trädgården, där badupplevelsen kan maximeras. Vill du öka mysighetsfaktorn och installera spabadet i anslutning till en vacker trädgård/utsikt så bör du självfallet göra detta.

Vill du inte behöva röra dig utomhus för att avnjuta ett underbart spabad så är det fullt möjligt att installera spabadet inomhus. Har du t.ex. en veranda som är inglasad så kan du njuta av den underbara utsikten utan att behöva vara utomhus, du får både äta kakan och behålla den.

För att hitta ytterligare skötselråd samt vad du bör tänka på när du installerar ditt Spabad finner du här.

Hur mycket energi drar mitt spabad?

Som med alla andra typer av bad så står detta i relation till hur ofta och hur varmt man badar. Men den genomsnittliga badaren som använder spabadet tre-fyra gånger i veckan med en badtemperatur på cirka 38 grader så använder de flesta spabad cirka 3000-4000 kwH/år.

Vad kostar det att underhålla mitt spabad?

Detta är även något som påverkas mycket beroende på hur ofta man använder badet samt hur varsam man är när man kliver i/ur badet. Men beroende på vilken modell man använder sig av och hur ofta man badar så brukar den årliga underhållskostnaden gå mellan 700-1600:-. Inräknat i detta är vid bruk av kemikalier för badvattnets livskvalité, teststickor samt uppgradering av nya reningsfilter. Du finner våra olika kemikalier och annat till skötseln av ditt spabad bland Tillbehör.