Badtunna i Aluminium

Now Reading
Badtunna i Aluminium

Det är många som många blandar ihop aluminium och rostfritt stål. Aluminium är aningen billigare än rostfritt stål, detta är på grund av att aluminium måste målas innan det ska användas och så kan det färga av sig ifall det inte finns ett skyddande färglager över materialet. Om man använder sig av bra färg att måla över aluminiumet och håller ett vaket öga på hur väl färgen sitter så fungerar det precis som en badtunna i rostfritt stål. Aluminium har även bättre ledningsförmåga än vad en badtunna i rostfritt stål har, fördelar med en badtunna i aluminium är följande:
Kraftigt material
Hygieniskt
Längre livslängd
Kortare uppvärmningstid
Håller värmen bättre
Miljövänligare.

Hur rengör jag min badtunna?
För att rengöra din badtunna så behöver du enbart tömma den på vatten, ett tips är att titta till så att färgen på badtunnan fortfarande är intakt och att det inte uppstår några färgsprickor, om det uppstår färgsprickor så åtgärda problemet snarast möjligt.

Hur gör jag rent mitt badvatten utan att tömma badtunnan?
Till skillnad från badtunnor i rostfritt stål som tål det mesta så är det av yttersta vikt att du tar reda på vilka kemikalier som fungerar bra utan att förstöra färgen som målats över aluminiumet.

När du finner rätt kemikalier så behöver du enbart tillsätta den angivna dosen. Det är dock viktigt att inte använda sig av kemikalier för länge utan att byta vattnet i badtunnan, det är inte hälsosamt. Du finner information om vilken kemikalie som passar dig och din badtunna samt hur du doserar den bland Tillbehör.

För smuts på badvattnets yta så behöver du enbart plocka bort det manuellt, för att underlätta arbetet med att sköta badvattnets yta så finner du olika verktyg bland våra Tillbehör.