Listspecialisten

Now Reading
Listspecialisten

Listspecialisten strävar efter att uppfylla deras kunders önskemål om att kunna avnjuta ett perfekt tempererat bad, utomhus, året om. Eftersom trä är det Listspecialisten kan bäst så tillverkar de sina badtunnor i just trä. Listspecialistens badtunnor är tillverkade av träslaget gran och allt produceras i anslutning till Piteå, i byn Arnemark för att vara mer exakt.

Anledningen att Listspecialisten valt att arbeta med gran är för att det är det bästa träslaget när det gäller kontakt med vatten, det ”blånar” inte som vissa träsorter tenderar att göra, vilket betyder att materialet övergår till en blåaktig färg.

Listspecialisten säljer både badtunnor som är färdigmonterade och även de som är i byggsats. Deras minsta badtunnor rymmer mellan 4-6 personer.

Listspecialisten är väldigt måna om service, ifall du är i behov av en specialbeställning så tillverkar de badtunnan efter dina önskemål. Om du beställer en byggsats så medföljer alltid en tydlig instruktionsmanual som ska underlätta ditt byggande. Om du väljer att bygga badtunnan själv så kommer du att få såga en rund botten på egen hand, därefter följa instruktionerna.

Listspecialistens vanligaste badtunnor går i regel enligt följande:
Totalhöjd mellan 102-106 (cm)
Invändig höjd 96-100 (cm)
Virke specialprofil gran, 44x95x1020 (mm)
Golvvirke av spontad gran, 27×95 (mm)
Överliggande furu, 34×145 (mm)
Band av Rostfritt stål, 0.5×50 (mm)
Rökrör i Aluminium, längd 2.0 (m)
Kamin i aluminium
Kaminskydd i furutrall, 22×95 (mm)
Bänkar i furutrall, 22×95 (mm).

Det går som tidigare nämnt att kontakta Listspecialisten för specialbeställningar, men de vanligaste måtten på badtunnans diameter är: 1.8, 2.0, 2.3 och 2.5 (m).

Listspecialisten väntar sig att de som bygger badtunnan själva lägger ner ungefär 1 ½ dag för att både bygga och installera badtunnan.

Du kan läsa mer om Listspecialistens färdigbyggda badtunnor och deras byggsatser under Badtunnor i trä.