Memelwood

Now Reading
Memelwood

Memelwood började arbeta inom träbranschen med att tillverka trädgårdsmöbler, badtunnor och trädgårdshus. Efter många års arbetslivserfarenhet så har Memelwood anpassat sig och utvecklat sina produkter så att kvalitén har förbättrats utan att höja priset på deras utbud.

Memelwood använder sig dock inte enbart av trämaterial längre, då deras badtunne-verksamhet gick väldigt bra. Så som svar på kundernas efterfrågan så erbjuder de även badtunnor i glasfiber, polypropen och rostfritt stål.

Memelwood har samlat på sig värdefull kunskap och breddat sina kompetenser och tagit fram riktigt bra badtunnor av fler material än trä.

Vilken badtunna passar mig bäst?

En badtunna i trä anses som det mest naturliga valet och det finns inget material som riktigt inger samma känsla som en badtunna i trä. Men att äga en badtunna i trä kräver oerhört mycket av ägaren då badtunnan är i behov av mycket omsorg.

En av de större fördelar med att äga en badtunna i plast (Polypropen) är att man inte behöver byta ut vattnet lika ofta. Det är möjligt att förlänga badvattnets livslängd genom att tillsätta olika kemikalier, det är dock mycket viktigt att man tar reda på ifall ens badtunna klarar av att hantera somliga kemikalier innan användning.

Om du väljer en badtunna i plast (Glasfiber) så erhåller du både stabiliteten hos en badtunna i rostfritt stål/Aluminium samtidigt som badtunnan har ett lika mjukt och tilltalande yttre som en badtunna i plast. Anledningen till att detta är möjligt är på grund av att Glasfiber är en plast som inte är så himla flexibelt. Materialet glasfiber är inte så flexibelt, men med tanke på att badtunnor varken kräver någon avancerad teknik eller flexibilitet vid formningen så är detta material ämnat för Badtunnor.

En badtunna i rostfritt stål är i princip underhållsfri, det som krävs av ägaren av en badtunna i rostfritt stål är att man byter ut badvattnet efter att man använt det en stund. Man kan använda kemikalier för att förlänga badvattnets livslängd. När man tillsätter kemikalier så är det av yttersta vikt att man följer dess instruktioner för att undvika obehag. I övrigt så tål badtunnan i princip vad som helst, det finns ingen risk att badtunnan går sönder av ”naturliga” orsaker, utan det är enbart på grund av extrem utsättning som badtunnan löper risk att ta skada. Du finner vilka kemikalier som passar dig och din badtunna bäst under Tillbehör.

Hos Memelwood så kan man välja mellan olika värmekaminer, man kan även välja ifall man önskar att placera kaminen inuti badtunnan (intern) eller utanför (extern). Det finns även olika styrkor att välja bland kaminerna, vilket är viktigt ifall man har en större/mindre badtunna. Under Val av Kamin så kan du läsa ytterligare om de tillgängliga kaminerna och vilka fördelar/nackdelar som finns med de olika kaminerna.